Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Προανακριτική επιτροπή μόνο για τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο

Με ψήφους 265 που αφορά την κυβερνητική πρόταση, 129 του ΣΥΡΙΖΑ και 110 των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε Προανακριτική Επιτροπή.

Πιο συγκεκριμένα στην κάλπη για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ψήφισαν συνολικά 294 βουλευτές, εκ των οποίων τα 286 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, τα 5 άκυρα και τα 3 λευκά. 

Υπέρ της πρότασης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την παραπομπή του ψήφισαν υπέρ 265 βουλευτές, κατά 6 βουλευτές και «παρών» 3 βουλευτές. 

Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ 129 βουλευτές, κατά 26 βουλευτές και «παρών» 4 βουλευτές. 

Για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων - Χρυσής Αυγής ψήφισαν υπέρ 110 βουλευτές, κατά 28 βουλευτές και «παρών» 3 βουλευτές. 


Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο

Στην κάλπη για την παραπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου ψήφισαν συνολικά 225 βουλευτές, εκ των οποίων 154 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, 15 άκυρα και 56 λευκά. 

Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ 124 βουλευτές, κατά 24 βουλευτές και «παρών» 2 βουλευτές. 

Για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων - Χρυσής Αυγής ψήφισαν υπέρ 104 βουλευτές, κατά 23 βουλευτές και «παρών» 1 βουλευτής. 

Στην κάλπη για την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου ψήφισαν συνολικά 224 βουλευτές, εκ των οποίων 107 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, 14 άκυρα και 103 λευκά. 

Για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων - Χρυσής Αυγής υπέρ ψήφισαν 80 βουλευτές, κατά 19 βουλευτές και «παρών» 8 βουλευτές. 

Στην κάλπη για την παραπομπή του Λουκά Παπαδήμου ψήφισαν συνολικά 221 βουλευτές, εκ των οποίων τα 214 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, 7 άκυρα και 111 λευκά. 

Για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων - Χρυσής Αυγής υπέρ ψήφισαν 63 βουλευτές, κατά 34 βουλευτές και «παρών» 6 βουλευτές.  






Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Δείτε LIVE την ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ

Η ώρα της κάλπης για τη λίστα Λαγκάρντ.



Παρακολουθείστε ζωντανά από το proedrikanea.blogspot.gr τη λήψη απόφασης στη Βουλή για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη λίστα Λαγκάρντ.





ΔΕΙΤΕ LIVE:


Διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ορκωμοσίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Οι ορκωμοσίες των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 
θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Τελετών 'Γεώργιος Μυλωνάς' 
(πάνω από το Φοιτητικό Εστιατόριο), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 







Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 

12.00 Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών 

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 

10.00 Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών 
11.00 Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών 
12.00 Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης 

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 

11.00 Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης 
12.00 Τμήμα Οικονομικών Επιστημών 

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 

09.30 Τμήμα Φυσικής 
10.30 Τμήμα Χημείας & Τμήμα Πληροφορικής 
12.00 Τμήμα Μαθηματικών 
Διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Οριστικό αντίο σε 90 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ - "Μαχαίρι" στους εισακτέους

Κυβερνητική εμπλοκή με την επαναφορά της βάσης του 10. Τι ειπώθηκε σε χτεσινή σύσκεψη. Ποια τα εμπόδια. Διαγραφή 80 ή 90 τμημάτων ΑΕΙ, αντί για 150 που προέβλεπε αρχικά το σχέδιο "Αθηνά"




Εμπλοκή με την επαναφορά της βάσης του "10" παρουσιάστηκε χτες Πέμπτη στη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, στο υπουργείο Παιδείας. Όπως διέρρευσε, επιφυλάξεις παρουσιάστηκαν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, την οποία εκπροσώπησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", από την συνάντηση βγήκε αδύναμο το σχέδιο "Αθηνά".
Το σχέδιο συγχωνεύσεων έχασε πολύ βάρος, πέφτοντας από τα 150 τμήματα, τα οποία προέβλεπε το αρχικό σενάριο, στα 80 με 90 που αντιπροσωπεύουν το 16% με 18% του συνόλου των τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Από τις κινήσεις των τριών πλευρών κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας κατέστη σαφές ότι ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει ήδη πάρει φόρα για να τρέξει, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αναζητούν αναλυτικά στοιχεία για το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει, προκειμένου να το εγκρίνουν.
Έτσι, ενώ μετά την συνάντηση διέρρευσε ότι θα ακολουθήσει νέα σειρά επαφών με τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, ο κ. Αρβανιτόπουλος διεμήνυε ότι τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί το σχέδιο "Αθηνά" για την συνολική ανασυγκρότηση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου από την πλευρά της απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα της βάσης του 10.
Αντίθετα, η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, διένειμε το απόγευμα δήλωση, διατυπώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τις επιφυλάξεις του κόμματός της μόνο για τις συγχωνεύσεις.
Η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί άλλωστε με την επαναφορά της βάσης του 10.
Από την άλλη, φρένο στην εξαγγελία του υπουργού Παιδείας ότι θα επαναφέρει την βάση του 10, επιχείρησε να βάλει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, λειτουργώντας ως θεματοφύλακας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, πιέζοντας και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να υιοθετήσει πλήρως τα μέτρα εκείνης της πολιτικής περιόδου.
Η βάση του 10 υιοθετήθηκε από την τότε υπουργό Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου και καταργήθηκε επί υπουργίας της Άννας Διαμαντοπούλου.
Η ΔΗΜΑΡ είχε εναντιωθεί στην κατάργηση της βάσης ήδη από την εποχή της πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου.
Ωστόσο, από την πλευρά του, ο κ. Αρβανιτόπουλος συνδέει απολύτως την επιτυχία του εγχειρήματος των συγχωνεύσεων με την επαναφορά της βάσης, η οποία θα "ξεφορτώσει" τα τμήματα με φυσικό τρόπο από τους εισακτέους, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ο ίδιος το ξίφος του, κόβοντας από μόνος του θέσεις.
Συνοπτικά:
Σε δραστικό περιορισμό του αριθμού των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οδηγεί η μείωση των τμημάτων τους.
Το μέτρο συνοδεύεται από τα νέα δεδομένα που ισχύουν στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, καθώς και από την επαναφορά της βάσης του 10.
Μείωση των θέσεων εισακτέων φέρνει το σχέδιο το υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις περίπου 80 ή 90 τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Οι πληροφορίες μέχρι τώρα αναφέρουν ότι το ψαλίδισμα έχει... σταματήσει κοντά στα 80 ή 90 τμήματα, διότι υπάρχουν δυσκολίες στο εγχείρημα, καθώς δεν είναι εύκολο να διαγραφούν ή να συγχωνευτούν τμήματα στα οποία σπουδάζουν εκατοντάδες φοιτητές οι οποίοι μπορεί ξαφνικά να αναγκαστούν, για παράδειγμα, να μετακομίσουν σε άλλη πόλη εν μέσω των σπουδών τους, εάν δεν προβλεφθεί μεταβατική περίοδος έως την οριστική παύση των τμημάτων.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο χάρτης των ΑΕΙ στην Ελλάδα αλλάζει.

Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Μειώνεται το φοιτητικό εισιτήριο στο αστικό ΚΤΕΛ

Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Πρυτανείας προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το φοιτητικό εισιτήριο διαμορφώνεται από σήμερα στα 0,60 λεπτά από τα 0,80 λεπτά που ήταν έως τώρα.
Διαβάστε περισσότερα »

Σχολίασε στο Facebook

Subscribe Now: Rss Feed

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner