Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Υπομονή και στήριξη

Καμία Ευρωλίγκα δεν κρίθηκε την τρίτη αγωνιστική. Κανείς δεν την κατέκτησε και κανείς δεν την έχασε τόσο γρήγορα. Σίγουρα ξεχωρίζουν από νωρίς οι τρεις πρώτες Τσσκα Φενέρ Ρεάλ που δείχνουν να κλείνουν την πρώτη τριάδα, αν δεν γίνει κάτι συνταρακτικό, αφού έχουν και μεγάλα ρόστερ. Από εκεί και πέρα έχουμε γύρω στις 8 ομάδες που θα παλέψουν για την 8άδα, μέσα σ' αυτές και οι Ελληνικές. 

Υπομονή και στήριξη για τον Ολυμπιακό. Τα είπαμε και τη προηγούμενη εβδομάδα η ομάδα δεν είναι έτοιμη και θα αργήσει πολύ να δείξει αυτό που χτίζει ο Μπλατ. Τουλάχιστον για φέτος πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού, απολαύστε το και στο τέλος ότι είναι να έρθει καλοδεχούμενο. Οι αμπάσκετοι λοιπόν που έλεγαν πριν με το 0-2 ότι ο Ολυμπιακός πήρε την Ευρωλίγκα και τώρα με τους -24 από Μιλάνο και 99 μέσα στο σπίτι σου, ότι δεν πάει ούτε playoffs ας μας αδειάσουν την γωνιά και παρακολουθήστε άλλα αθλήματα.

Την τρίτη ο Ολυμπιακός έκανε εμφάνιση Ρωσίας και έφτασε στις 2 νίκες. Αν σήμερα κέρδιζε θα μιλάγαμε για ονειρικό ξεκίνημα. Παρόλα αυτά το 2-1 για την συγκεκριμένη ομάδα είναι εξίσου σημαντικό και με τους αντιπάλους που έπαιξε καθώς και καινούργιος προπονητής, καινούργια φιλοσοφία, καινούργιοι παίκτες. Η περίοδος αναγνώρισης όμως τελείωσε και από εδώ και πέρα κάθε ήττα εκτός προγράμματος θα κοστίζει. Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι λοιπόν και κάθε νίκη με οποιονδήποτε τρόπο πλέον θα είναι επιτακτική.

Πάμε στο σήμερα. Καταρχάς ο Ολυμπιακός έπαιζε χωρίς Στρέλνιεκς  και με ταξίδι από την Μπασκόνια, δεν τα αναφέρω ως δικαιολογία αλλά είναι γεγονός. Ένας Στρέλνιεκς ο οποίος ήταν εκπληκτικός και καθοριστικός στη Χίμκι και πολύ καλός όσο έπαιξε στη Μπασκόνια, παρότι τραυματίας πριν από τον αγώνα(με Μπασκόνια).

Ο Ολυμπιακός σήμερα είχε θέμα στην περιφερειακή άμυνα, πως να μην έχει άλλωστε όταν τρως 12 τρίποντα στην έδρα σου σε 29!! μάλιστα προσπάθειες. Αντίθετα ο ίδιος έβαλε 2, ο Μάντζαρης δηλαδή, ο οποίος είχε 2/3 και πέρα από αυτόν δεν έβαλε κανένας άλλος ! ! ! Όλα αυτά μέσα στην έδρα σου, πώς να κερδίσεις μετά, δεν δικαιούσαι. Η Αρμάνι έβαλε 10 τρίποντα παραπάνω δηλαδή 30 πόντους παραπάνω από το τρίποντο και μόνο.

Το δεύτερο στοιχείο που έκρινε τον αγώνα ήταν οι βολές που ο Ολυμπιακός τις έδινε σαν καραμέλες, αποτέλεσμα της κακής άμυνας. 25/27 για την Αρμάνι ενώ 9/18 για τον Ολυμπιακό, 16 πόντοι παραπάνω. 16 από τις βολές και 30 από τα τρίποντα, 46 πόντους έχεις να καλύψεις από άλλον τρόπο επίθεσης. Εε καληνύχτα πόσα δίποντα να βάλεις.

Ξεκινάω με τον καλύτερο παίκτη του Ολυμπιακού τον Μάντζαρη, ο οποίος ήταν απολαυστικός, σκόραρε, πάσαρε τα έκανε όλα, εκτός από άμυνα. Ξεκαθαρίζω κάτι, άμυνα δεν έπαιξε κανένας αν εξαιρέσω τον Μιλουτίνοφ σε συγκεκριμένες φάσεις μόνο. Οπότε η κριτική γίνεται μόνο για την επίθεση, στην άμυνα με τα μάτια όλοι. Ο Μιλουτίνοφ εξαιρετικός και πάλι, δεν πρόλαβα να μετρήσω πόσες φορές κάρφωσε, υγεία να έχει να βγάλει τη χρονιά ο άνθρωπος είναι μόνος του στη θέση 5.

Όσο δεν παίζει ο Λέντε'ι' ο οποίος δείχνει να μην είναι έτοιμος για Ευρωλίγκα τουλάχιστον στη θέση 5 κι αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό ο Ολυμπιακός θα έχει τεράστιο πρόβλημα στη θέση 5. Πόσο δε αν έχει και κάποιο τραυματισμό, καθώς μια χρονιά μόνο με ένα παίκτη(Μιλουτίνοφ) δεν βγαίνει. Το μεγαλύτερο παράδειγμα ο Πρίντεζης. Κάθε χρόνο έπαιζε μόνος του στο 4 και στο τέλος της χρονιάς δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του. Σήμερα ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού είχε κάποια ξεσπάσματα, ειδικά στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου που τα έβαζε όλα, ήταν από αυτούς που πάλεψε. Σταθερός σε όλα τα παιχνίδια του μέχρι σήμερα ο Βεζένκοφ, τον βοηθάει και ότι είναι και Έλληνας ενδεχομένως και μπήκε πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας, από άλλους. Καλός και σήμερα προσπάθησε και αυτός, στην άμυνα είπαμε όλοι με τα μάτια.

Όσο αφορά την άμυνα πιθανόν να έπαιξε ρόλο η κούραση των αγώνων και των 3 συνεχόμενων ταξιδιών όχι ότι δικαιολογούνται, όλες οι ομάδες έχουν ταξίδια και κούραση. Άλλα για να τα λέμε και όλα δεν έπαιζε μόνος του ήταν εξαιρετική και η Αρμάνι. Η οποία με την τριάδα Τζέιμς Μίτσοφ Νέντοβιτς έκανε πάρτι, πολύ ενέργεια και πολύ τρέξιμο. Κάτι που έκανε ο Ολυμπιακός στα δύο προηγούμενα παιχνίδια.



Αυτό το στυλ θα το δούμε σε πολλούς αγώνες του Ολυμπιακού φέτος, καθώς είναι δύο στοιχεία που θα βάζει ολοένα και περισσότερο στον αγώνα του. Εξ ου και οι διακυμάνσεις στην απόδοση του. Νίκησε εύκολα την Χίμκι, στο σουτ πήρε τον αγώνα με την Κύμη, εύκολα την Μπασκόνια ασχέτως που μείωσαν στο τέλος και σήμερα έφαγε 100αρα, σχεδόν. Μέχρι να αρχίσει ο καθένας λοιπόν να αποδίδει 100% έτσι ώστε να αποδώσει και η ομάδα καλύτερα, κάτω από τις συνθήκες που έχουμε αναφέρει, η ομάδα θα έχει αυτά τα σκαμπανεβάσματα. Δείχνει πάντως ότι είναι σε καλό δρόμο, αλλά φέτος τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα χρειάζεται υπομονή και κάθε αγώνας ξεχωριστά.

Σπανούλης, Παπανικολάου, Τίμα, Τουπάν, Λέντε'ι', κακοί. Ο Γκος δεν ήταν κακός αλλά ούτε και καλός, είπαμε θέλει χρόνο καθώς είναι πρωτάρης στην Ευρωλίγκα όπως και ο Λέντε'ι'. Πρέπει και οι δύο πάντως να ανεβάσουν την απόδοση τους, ειδικά ο Λέντε'ι' που δεν έχει δείξει πολλά μέχρι τώρα. Και επειδή από εδώ και πέρα η περίοδος χάριτος και αναγνώρισης τελείωσε κάθε ήττα θα κοστίζει.

Κάτι ακόμα, ο Μπλατ θεωρείται από πολλούς κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη σήμερα, μπορεί να είναι μπορεί και όχι. Σίγουρα είναι στους κορυφαίους, αλλά σοβαρευτείτε κάποιοι, άνθρωπος είναι δεν είναι ο Χάρι Πότερ.

Είστε οι ίδιοι που αποθεώνατε τον Μπαρτζώκα όταν πήρε Ευρωλίγκα και τον βγάλατε άχρηστο όταν έχασε από τον Πάο. Είστε οι ίδιοι που αποθεώνατε τον Σφαιρόπουλο όταν πήρε 2 πρωταθλήματα σερί μετά από 18 χρόνια έχοντας ρεκόρ νικών απέναντι στον Πάο και τον βγάλατε και αυτόν άχρηστο όταν έκανε κακή σεζόν. Θα κρίνετε και τον Μπλατ τώρα έλεος , ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου. Κριτική να γίνει όχι όμως μηδενισμός και ισοπέδωση των πάντων. Τα λέμε την άλλη βδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις ΕΣΥ !!!

Σχολίασε στο Facebook

Subscribe Now: Rss Feed

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner