Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό



Πάντα σε τέτοιους αγώνες υπάρχει το γαμώτο , όταν πηγαίνεις τελικό είτε είσαι φαβορί είτε αουτσάιντερ πάντα διεκδικείς το βαρύτιμο πόσο δε ο μπασκετικός Ολυμπιακός ο οποίος τη τελευταία επταετία είναι ο ορισμός της λέξης ομάδα , με όλη τη σημασία της λέξης και αντίπαλος που καμία ομάδα δεν τον θέλει απέναντι του. Ο Ολυμπιακός ήταν συνεπής καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς στην ίσως πιο δύσκολη euroleague που έγινε ποτέ , αν εξαιρέσεις τη κοιλιά που έκανε τις τελευταίες αγωνιστικές ενδεχομένως ηθελημένα καθώς έπρεπε να κρατήσει δυνάμεις και αντοχές για τη συνέχεια , υπήρχε και κούραση βέβαια λίγο το ότι δεν υπήρχε κίνητρο, είχε εξασφαλίσει και τη 3η θέση.
Στα playoffs έκανε υπέρβαση από τη στιγμή που έχασε το 2ο ματς στο ΣΕΦ, διέθεσε και μυαλό και σώμα για να γίνει αυτή η πρόκριση, είχε γίνει ήδη 2η υπέρβαση αν πάρουμε ως δεδομένο ότι τη προηγούμενη αγωνιστική χρονιά έμεινε εκτός οκτάδας και φέτος κατάφερε να τερματίσει 3ος(1η υπέρβαση) και να περάσει την Εφές με μειονέκτημα τελικά αφού έχασε στο ΣΕΦ(2η υπέρβαση).
Πάμε τώρα στην Τσσκα, η ιστορία γνωστή όχι απλά της έχει πάρει τον αέρα αλλά παίκτες προπονητές ιδιοκτήτης, τους βλέπουν στους εφιάλτες τους ούτε καν στα όνειρα τους τον Ολυμπιακό και τον kill bill. Παπανικολάου Μάντζαρης κορυφαίοι σε άμυνα και επίθεση κρατούσαν τον Ολυμπιακό και 2 λεπτά πριν το τέλος ανέλαβε ποιος άλλος ο θεός Βασίλης Σπανούλης βοήθησε και ο Γκριν με 2 σημαντικά τρίποντα και κάπου εκεί η ρώσικη αρκούδα έπεσε όχι σε χειμερία νάρκη αλλά σε χειμέριο ύπνο που είναι από το 2012 με τον Ολυμπιακό και ο Τεόντοσιτς ξεκίνησε τα δικά του. Και κάπως έτσι λοιπόν ξαναγράφεται η ιστορία και είναι η ίδια ο Ολυμπιακός στον τελικό και η Τσσκα των εκατομμυρίων εκτός, 3η υπέρβαση για Ολυμπιακό και συνεχίζει ακάθεκτος για το 4ο που όμως απέναντι στη Φενέρ δεν είχε καμία τύχη μέσα σε 15000 τούρκους.



Όλοι πιστεύουν στη νίκη έστω ότι θα το παλέψει το ίδιο και εγώ αλλά αν το σκεφτείς τώρα πιο ήρεμα υπό αυτές τις συνθήκες 10 φορές να ξανάπαιζαν ο Ολυμπιακός θα έχανε και τις 10, δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. παπανικολάου κακός σε άμυνα και επίθεση μάντζαρης ξανά καλός ίσως ο κορυφαίος του ολυμπιακού και στα 2 ματς. Ο Ομπράντοβιτς λοιπόν κλείνει σπανούλη πρίντεζη και χωρίς αυτούς τους 2 για να κερδίσει ο οσφπ έπρεπε 4 άλλοι παίκτες να βάλουν 15+ πόντους κάτι που δεν ξανάγινε όλη τη χρονιά φέτος οπότε αδύνατον να γίνει τώρα ακόμη κι αν είσαι ολυμπιακός ο οποίος κάθε φορά λες τι άλλο θα δω τα έχω δει όλα και κάθε φορά σε διαψεύδει κερδίζει και με διαφορετικό τρόπο. Σημαντικό σημείο κλειδί είναι το 2ο ημίχρονο κυρίως στο 4ο δεκάλεπτο όπου ο σπανούλης αναλαμβάνει τα τρελά σουτ του, έβαλε τον Ούντο πάνω του με βοήθειες και του έκοψε μέχρι και τη δημιουργία. Οι (τούρκοι) από την άλλη τα βάζανε όλα απ' όπου κι αν την πετούσαν με 15000 κόσμο πως να μην το κάνουν άλλωστε , ο ολυμπιακός έμεινε και από δυνάμεις άδειασε και έτσι λοιπόν σαν λερναία ύδρα έχασε και το τελευταίο κεφάλι.



Εδώ να πούμε ότι ο ολυμπιακός έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια από οποιονδήποτε άλλον στην ευρωλίγκα 37 , πιο πολλά και από φενέρ που έπαιξε μέχρι και τελικό. Άτυχος ο ολυμπιακός παίζοντας και με φενέρ και με ρεάλ το 2015 μέσα στις έδρες τους μη ξεχνάμε ότι και η ρεάλ το 15 και η φενέρ φέτος πήραν και τα 2 παιχνίδια ημιτελικό τελικό σχετικά εύκολα αμφότερες, είναι διαφορετικό όπως και να το κάνουμε όταν παίζεις στη χώρα σου με όλο το κόσμο δίπλα σου, δίχως αυτό να σημαίνει ότι η φενέρ δεν ήταν καλύτερη.
Παπαπέτρου κακός και στα 2, αγραβάνης καλός στο πρώτο κακός στο 2ο, μάντζαρης ο κορυφαίος του θρύλου και στα 2, γκριν άργησε να μπει και στα 2 μπήκε πάντως, ουότερς δεν είναι τέτοιου επιπέδου οπότε δε περιμένεις από αυτόν, παπανικολάου τρομερός στο 1ο κακος στο 2ο, σπανούλης πρίντεζης καλοί στο πρώτο στο 2ο πουθενά, μιλουτίνοφ καλός και στα 2 αν και πρωτάρης, μπιρτς πρωτάρης μέτριος στο πρώτο καλός στο 2ο αν και έβαλε όλα τα σουτ δεν πλησίασε ποτέ το μ.ο. ριμπάουντ του πιο καθοριστικό από τους πόντους, γιανκ λίγα πράγματα. Σφαιρόπουλος στο πρώτο ματς πήρε ταυτότητα ιτούδη ο οποιός ιτούδης δεν μπόρεσε φέτος με αντίπαλο ολυμπιακό και πέρυσι παραλίγο να το χάσει από -20 στον τελικό, στον τελικό το πάλεψε έπαιξε ζώνη έβαλε παπαπέτρου στο 2 έκανε ότι μπορούσε αλλά είπαμε του έκλεισε ο ομπράντοβιτς σπανούλη πρίντεζη και τέλος. Λάσο δεν υπάρχει τραγικός κρίμα για το 2015 που το έχασε ο οσφπ αν δεν ήτανε στη μαδρίτη ο τελικός δεν το έπαιρνε ποτέ. Ομπράντοβιτς τους καθάρισε όλους και άνετα πάο ρεάλ ολυμπιακό αν και κακός μέσα στη χρονιά γάτος όμως σε τέτοια παιχνίδια, βέβαια μετά από 4 χρόνια το πήρε ξοδεύοντας συνολικά 150 περίπου εκατομμύρια και έχασε και ένα πρωτάθλημα στην αρχή από καρσίγιακα.




Επιστροφή στην Ελλάδα λοιπόν για ολυμπιακό και στους τελικούς με πάο αφού τελειώσει με άρη.
Και ένα τελευταίο, σκεφτείτε αν μπορούσατε να κλωνοποιήσετε κάποιον από όλες τις διοικήσεις που υπάρχουν και να αναλάβει όλες τις ομάδες από αγγελόπουλους γιανακόπουλο μαρινάκη σαββίδη μελισανίδη αλαφούζο και όχι μόνο, ποιόν θα επιλέγατε να διοικεί όλες τις ομάδες?? Δεν είναι λίγο λοιπόν στην Ελλάδα όχι μόνο να σέβονται και να χειροκροτούνε το μπασκετικό ολυμπιακό αλλά να τον υποστηρίζουν κιόλας.

ΥΓ. Έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις ΕΣΥ !!!

Σχολίασε στο Facebook

Subscribe Now: Rss Feed

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner