Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Έγραψε ιστορία ο ΑΠΟΕΛ με ήρωα τον Χιώτη!


Η Κύπρος "φλέγεται"!!!
Ο θρυλικός ΑΠΟΕΛ είναι από απόψε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης!...

Ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει να γράφει ιστορία, καθώς προκρίθηκε της Λιόν στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3 με τον Διονύση Χιώτη να αποκρούει δύο πέναλτι!
Η πιο τρελή χρονιά στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ είναι γεγονός!

Η ομάδα με... μηδενικό μπάτζετ συγκριτικά με των άλλων ομάδων της διοργάνωσης έχει καταφέρει να «τρελάνει» όλο τον κόσμο με τα καμώματά του.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε ακόμα ένα θαύμα, αφήνοντας έξω από τη διοργάνωση τη Λιόν στη διαδικασία των πέναλτι με μεγάλο ήρωα τoν Έλληνα τερματοφύλακα, Διονύση Χιώτη!
Οι Κύπριοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν από νωρίς τις άγριες διαθέσεις τους.

Ο Γκουστάβο Μαντούκα, μόλις στο 9’ άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Κύπρου, όταν μετά από παράλληλη σέντρα του Χαραλαμπίδη σε κενή εστία άνοιξε το σκορ διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού.
Μέχρι το 90’ δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.
Εκεί ο ΑΠΟΕΛ ήταν πιο απειλητικός χάνοντας αρκετές σημαντικές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» την πρόκριση νωρίτερα.

Η αποβολή του Γκουστάβο Μαντούκα όμως στο 115’ δεν του άφησε περιθώρια να συνεχίσει την πίεση και προσπάθησε να διαφυλάξει το προβάδισμά του έτσι ώστε να οδηγήσει την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι.
Εκεί, η ψυχή της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς «μίλησε».
Όλοι οι παίκτες (Αΐλτον, Μοράις, Αλεξάνδρου και Τρικόφσκι) σκόραραν με τον Διονύση Χιώτη από εκεί και πέρα να αναλαμβάνει δράση.




Έτσι απέκρουσε τα πέναλτι των Λάκαζέτ και Μπαστός στέλνοντας την ομάδα του στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, με τον ΑΠΟΕΛ να γίνεται η πρώτη κυπριακή ομάδα που φτάνει σε αυτό το επίπεδο της διοργάνωσης.
Πανηγύρια και αποθέωση...
Το τι ακολούθησε στο «ΓΣΠ» δεν περιγράφεται, καθώς οπαδοί του ΑΠΟΕΛ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ελληνικές σημαίες κυμάτιζαν παντού στις εξέδρες με τις εικόνες να θυμίζουν Euro 2004, όταν όλη η Ελλάδα πανηγύριζε τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Χωρίς καμία αμφιβολία, η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στα προημιτελικά του Champions League είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου.


Το όνειρο δεν έχει τελειωμό!...


ΑΠΟΕΛ - Λιόν 1-0


Η διαδικασία των πέναλτι




Όλες οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών :

Χιώτης: "Βάλτε τα με τους ισχυρούς"

Ο Διονύσης Χιώτης μετά το τέλος του ματς έστειλε μήνυμα σε όλους τους Έλληνες και τους ενθάρρυνε να τα βάλουν με τους ισχυρούς αυτές την δύσκολη περίοδο για το έθνος, όπως ακριβώς έκανε το ΑΠΟΕΛ.
Μάλιστα είπε πως Έλληνες είμαστε όλοι, εννοώντας και τους Κύπριους, έτσι αποκάλεσε αυτούς στην Ελλάδα... Ελλαδίτες, όπως δηλαδή μας αποκαλούν οι κύπριοι.
"Αφιερώνω αυτήν την πρόκριση στην οικογένειά μου και επίσης θέλω να δείξω στην Ελλάδα πως με όλα αυτά που... τραβάνε, ότι πρέπει να τα βάλουν με τα μεγαθήρια".
"Δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει να τα βάλεις με τους ισχυρούς και αποδείξαμε πως όταν το κάνεις αυτό δεν βγαίνεις πάντα χαμένος", τόνισε ο Έλληνας πορτιέρο.
"Στο πρώτο ματς είχαμε λίγο φόβο και νομίζω πως υπερεκτιμήσαμε την Λιόν. Σήμερα μπήκαμε στο γήπεδο για το ευχαριστηθούμε".
"Είμαστε γεμάτοι περηφάνια και θα περάσει καιρός για να συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε πετύχει. Δεν μας απασχολούν τα μπάτζετ και αποδείξαμε πως στο ποδόσφαιρο μετράει και το ταλέντο, η διάθεση και η ψυχή. Εδώ το ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο".
"Ειλικρινά δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο του αγώνα. Παίζαμε καλά και η Λιόν δεν έκανε φάσεις. Σίγουρα χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις και τύχη, αλλά και δουλειά και προσπάθεια και μελέτη."




Γιοβάνοβιτς: "Όχι Μπαρτσελόνα"

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά την μεγάλη πρόκριση του ΑΠΟΕΛ σε βάρος της Λιόν μίλησε για μία τέλεια μέρα για τον σύλλογο, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θέλει αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στους "8".
"Ήταν μια τέλεια ημέρα για το ΑΠΟΕΛ. Ο κόσμος είχε μια αγωνία για να ξεκινήσει το ματς και έκανε εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ενώ οι παίκτες ήταν σε εξαιρετική κατάσταση", τόνισε ο Σέρβος.
"Παλέψαμε και δικαιωθήκαμε. Ήταν μία τέλεια ποδοσφαιρική μέρα για όλους και καταφέραμε κάτι που θα μείνει στην ιστορία".
"Σημασία έχει όμως να το απολαύσουμε. Οι μέρες αυτές είναι ξεχωριστές για εμάς όλους στην ομάδα και για όλους τους φιλάθλους ματς".
"Ξέρουμε πως η Λιόν έχει μπάτζετ πολλαπλάσιο από εμάς, αλλά δεν τα κοιτάζουμε αυτά. Δεν μας ενδιαφέρουν τα χρήματα, ξέρουμε πως όλες αυτές είναι καλύτερες ομάδες από εμάς. Είμαστε μικρή ομάδα με μεγάλη καρδιά. Μυαλό, θέληση, διάθεση και κόσμος μας οδηγούν εδώ".
"Δεν είπα τίποτα στους παίκτες μου πριν την παράταση και πριν τα πέναλτι. Όλοι που εκτέλεσαν ήθελαν να εκτελέσουν και αυτό είναι σημαντικό. Είχαν αυτοπεποίθηση, όπως είχε και ο Χιώτης".
Όταν ο Ιβάνοβιτς ρωτήθηκε για το αν θα ήθελε αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στους "8", απάντησε κατηγορηματικά: "Όχι, όχι την Μπαρτσελόνα".





Χαραλαμπίδης: "Το ΑΠΟΕΛ είναι κοινωνικό φαινόμενο"

Χαρούμενος για τη μεγάλη πρόκριση της ομάδας του, αλλά και πεπεισμένος πως το ΑΠΟΕΛ μπορεί να περάσει και στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, εμφανίστηκε ο Κώστας Χαραλαμπίδης.
Ο Κύπριος άσος, τόνισε πως η φετινή πορεία της ομάδας του είναι αξιοθαύμαστη και πως θα την αναπολούν μετά από πολλά χρόνια.
"Το ΑΠΟΕΛ είναι κοινωνικό φαινόμενο. Είναι το θέμα που ασχολείται όλη η Κύπρος. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που έχουμε κάνει φέτος. Έχουμε γράψαμε ιστορία. Μετά από πολλά χρόνια θα το αναπολούμε. Θέλω να πω πως δίκαια αυτή η ομάδα τα κατάφερε. Μια φορά μπορεί να είναι σύμπτωση, δύο, τρεις, πέντε όμως δεν μπορεί να είναι τυχαίο όταν επαναλαμβάνεται.
Αυτή η ομάδα δουλεύει, έχει ομαδικό πνεύμα, το θέλει πάρα πολύ. Ευχαριστώ τον Θεό που μας δίνει τόσες πολλές χαρές. Σε όλες τις κληρώσεις πίστευα πως θα περάσουμε. Από τον Ιούνιο πίστευα πως είχαμε πιθανότητες. Αν δεν πιστεύεις σε κάτι, δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα όσα έχουμε πετύχει είναι αξιοθαύμαστα.
Με μια καλή κλήρωση μπορούμε να φτάσουμε στα ημιτελικά. Με όποια ομάδα κι αν πέσουμε εκτός της Ρεάλ και της  Μπαρτσελόνα που είναι άλλου επιπέδου, πιστεύω πως θα έχουμε πιθανότητες.
Πριν το ματς είπαμε να παίξουμε επιθετικά, να σκοράρουμε, να κερδίσουμε. Από το πρώτο δευτερόλεπτο ήμασταν ενθουσιώδεις και παθιασμένοι. Δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ πίστευα πως μπορούμε ανά πάσα στιγμή να σκοράρουμε. Είχαμε τρομερή αυτοπεποιήθηση και ενθουσιασμό", δήλωσε ο Χαραλαμπίδης.




Πουρσαϊτίδης: «Είμαστε μια οικογένεια»

Το μυστικό της επιτυχίας του ΑΠΟΕΛ αποκάλυψε ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, που παραδέχτηκε πως ακόμη εκείνος και οι συμπαίκτες του δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι έχουν καταφέρει.
Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης μίλησε κι εκείνος με τη σειρά του για την τεράστια επιτυχία του ΑΠΟΕΛ, τονίζοντας: «Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι κάναμε. Είναι κάτι απίστευτο. Κάναμε πολύ χαρούμενους όλους τους Έλληνες και όσους αγαπούν αυτή την ομάδα. Ελπίζω να συνεχιστεί το όνειρο και όταν τελειώσει η χρονιά θα δούμε τι κάναμε. Μην ξεχνάμε ότι παίζαμε με την Λυών και ήταν το φαβορί. Όλα τα παιδιά έπαιξαν με ψυχή, παίξαμε αυτό που ξέρουμε και προκριθήκαμε δίκαια. Όταν παίζεις με τέτοιους αντιπάλους δίνεις όλες σου τις δυνάμεις. Ευτυχώς είχαμε καθαρό μυαλό και πήραμε την πρόκριση στα πέναλτι. Η αλήθεια είναι ότι το «οκτώ» ακούγεται παράξενο. Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Το μυστικό είναι ότι είμαστε μια οικογένεια». 



Μαντούκα:«Το όνειρο πραγματικότητα»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρόκρισης επί των Λιονέ, Γκουστάβο Μαντούκα, και ο συμπαίκτης του Νούνο Μοράις αναφέρθηκαν στις προσευχές και τα όνειρα που έγιναν πραγματικότητα.
Ο σκόρερ του τέρματος του ΑΠΟΕΛ που έφερε ισορροπία στο ματς με την Λιόν, Γκουστάβο Μαντούκα, αναφέρθηκε στην νίκη και την πρόκριση της ομάδας του επί των Γάλλων και την παρουσία των Κυπρίων στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ:
«Είναι πραγματικότητα. Κάναμε τα όνειρα πραγματικότητα απόψε. Είμαι πολύ περήφανος που ανήκω σε αυτή την ομάδα. Είναι φανταστική. Αυτή η ομάδα δουλεύει μαζί μέχρι το τέλος, είμαστε μια οικογένεια. Νομίζω το γκολ μας βοήθησε πολύ. Ξέραμε ότι θα έπρεπε να σκοράρουμε και ήταν σημαντικό που το πετύχαμε νωρίς. Είχαμε και άλλες ευκαιρίες που δεν σκοράραμε, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. Πριν ενάμιση μήνα έκανα εγχείρηση και δεν μπορούσα να περπατήσω. Θυμάμαι ότι προσευχόμουν στον Θεό για να προλάβω αυτό το παιχνίδι. Τώρα δεν θέλω την Μπαρτσελόνα ή την Ρεάλ. Είναι πολύ μεγάλες ομάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, ενώ ο Νούνο Μοράις δήλωσε:
«Πιστεύουμε ότι είμαστε σε όνειρο. Ήταν μια φανταστική βραδιά, ένα φανταστικό παιχνίδι και είμαι σίγουρο ότι όλοι το απόλαυσαν. Πάντα χρειαζόμαστε τον κόσμο μας και μαζί του νοιώθουμε ότι έχουμε περισσότερους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Είμαστε στους οκτώ και είναι φανταστικό. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις ΕΣΥ !!!

Σχολίασε στο Facebook

Subscribe Now: Rss Feed

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner